Veelgestelde vragen over Microsoft Dynamics 365 Business Central

Dynamics 365 Business Central

1Is Dynamics 365 Business Central beschikbaar in de cloud?
Jazeker, Microsoft Dynamics 365 Business Central is volledig in de cloud, het is een zoganaamde SaaS oplossing. Dit betekend dat dit systeem volledig en alleen cloud-based is.
2Kan ik Dynamics 365 Business Central direct bij Microsoft kopen?
Dynamics 365 Business Central is alleen te koop bij aangesloten en erkende partners van Microsoft. Het is dus niet mogelijk direct Business Central te kopen bij Microsoft. DynamicsOnline is een Silver partner van Microsoft en verkoopt onder andere Dynamics 365 Business Central.
3Hoeveel kost Dynamics 365 Business Central?
Je hebt al een licentie op Dynamics 365 Business Central voor 59 euro per maand. Voor meer informatie over onze Dynamics 365 Business Central pakketten en prijzen kijk dan hier: https://www.dynamicsonline.nl/pakketten/
4Kan ik het systeem ook eerst uitproberen?
Natuurlijk. De eerste 30 dagen krijg je altijd gratis. Als je na 30 nog steeds tevreden bent, kan je gewoon in hetzelfde pakket door. Vraag je gratis licentie aan via https://www.dynamicsonline.nl/gratis-trial-dynamics-365-business-central/
5Wat is Dynamics 365 Business Central?
Dynamics 365 Business Central is een alles-in-één ERP oplossing voor MKB Nederland. Deze nieuwste generatie ERP software van Microsoft is breed inzetbaar als het gaat om branche en bedrijfsgroten. Deze ERP oplossing van Microsoft maakt het ook voor kleinere bedrijven mogelijk een volwaardig ERP systeem te implementeren zonder gigantische investeringen. Voor meer specifieke informatie over Microsoft Dynamics 365 Business Central klik dan hier: https://www.dynamicsonline.nl/dynamics-365/

Dynamics 365

1Wat is Dynamics 365?
Dynamics 365 is de zogenaamde suite van Microsoft. Een verzameling van veel specialistische bedrijfssoftware. De basis hiervan is office 365 (Word, Excel, Powerpoint, Sharepoint, Teams, etc). en Business Central bedrijfssoftware (ERP),
2Wat is Dynamics NAV?
Microsoft Dynamics NAV is de voorganger van Business Central. Nog steeds veel gebruik door bedrijven. Dynamics NAV stroomlijnt financiële en logistieke processen en biedt een krachtige oplossing voor het volledige beheer van bedrijfsinformatie en -processen. Vanaf medio 2019 zal NAV niet meer verkocht worden en zullen alle nieuwe klanten van Microsoft Business Central krijgen,
3Wat is Dynamics AX?
Microsoft Dynamics AX is een uitgebreid ERP-systeem, speciaal ontwikkeld voor grote, complexe organisaties en multinationals.
4Wat is Dynamics 365?
Dynamics 365 is de lijn bedrijfsoplossingen van Microsoft. Onder deze lijn heeft Microsoft een aantal producten geplaatst -Sales -Service -Talent -Marketing -Business Central behoort ook tot deze lijn van Microsoft en voegt alle pakketten samen tot een alles in één oplossing voor MKB Nederland.

DynamicsOnline

1Kan ik mijn abonnement opzeggen
Ja natuurlijk kan dat. Je kan je abonnement elke maand opzeggen. Je licenties worden dan de eerst volgende maand stop gezet. En natuurlijk kan je al je gegevens dan nog uit Business Central halen.
2Wat als ik meer support nodig heb dan in mijn abonnement zit?
Geen probleem, we overleggen samen even of de extra uren eenmalig zijn of structureel. Afhankelijk daarvan breiden we je abonnement uit en geniet van nog lagere tarieven of we maken een eenmalige offerte voor je.
3Kan ik onverhoopt meerkosten verwachten?
Nee zeker niet! We zijn transparant in onze tarieven. Mocht je wensen of werkzaamheden door willen uitvoeren en je hebt geen support (meer) beschikbaar dan informeren we je vooraf. Je kan dan zelf bepalen of je het door ons wil laten doen of het toch zelf gaat doen. Alles is ten slotte ook zelf te doen :)
4Valt een foutmelding ook onder support?
Nee, hoewel Microsoft Dynamics 365 Business Central het meest stabiele pakket ter wereld is, kan er natuurlijk altijd iets mis gaan. Ook als je extra gebruikers wil toevoegen of verwijderen valt dit binnen onze standaard gratis service. Onder support verstaan we het uitbesteden van werkzaamheden als instellen van (extra) vreemde valuta, aanpassen van de lyout van documenten, workflows instellen, etc

Vragen over implementatie

1Wat is Inrichting?
De implementatie wordt vaak door DynamicsOnline gedaan. Simpelweg omdat wij het systeem goed kennen, veel templates en ervaring hebben. We kunnen op deze mannier zorge ndat je in enkele dagen tot weken live bent. Bekijk de toelichting op de implementatie pagina welke inrichting we voor je kunnen verzorgen.
2Wat is Conversie?
Deze stap kun je zelf doen of is soms niet nodig. Als je dit liever aan ons overlaat, prima, dan regelen wij de conversie voor je. Bij de conversie wordt er data vanuit een andere omgeving overgezet naar de nieuwe Business Central omgeving. Denk hierbij aan klant-, leveranciers- en artikelgegevens. In meer complexe omgevingen kan het ook gaan om de voorraadstand en openstaande facturen.
3Wat is Training?
Bij vrijwel elke implementatie geven een 1 of 2 dagdelen training. We kijken of de implementatie voldoende basis heeft gegeven om je dagelijkse werkzaamheden te uitvoeren In deze stap geven wij training aan de gebruikers, waarna zij zo slim en efficiënt mogelijk kunnen werken.
4Wat is Testen?
Het testen van het systeem kan zelf worden gedaan. Maar indien gewenst kunnen wij ook de testwerkzaamheden doen of begeleiden. In deze stap wordt de dagelijkse procesgang getest, en bepaald of het systeem klaar is voor go-live. Denk hierbij aan het facturatieproces, de inkoop, het voorraadbeheer etc. Wij willen er zeker van zijn dat alles werkt zoals gepland en dat de documenten die uit het systeem komen, zoals een factuur, offerte of orderbevestiging, kloppen.
5Wat is Go live?
we leveren altijd twee omgevingen op die identiek zijn. Zo kan je in de de omgeving wat testjes draaien om te kijken of alles loopt zoals je wil, zonder dat het invloed heeft op je echt omgeving. Als dan alles naar wens is. kan je echt je facturen en orders gaan boeken.
6Hoeveel kost een implementatie
De kosten van een implementatie is afhankelijk van verschillende factoren. In grote lijnen zijn de kosten te baseren op de complexiteit van de bedrijfsprocessen en de mate van intensiteit betreft de begeleiding. Meer duidelijkheid over de kosten? Wij kunnen altijd een vrijblijvende offerte maken zodat jij een indicatie hebt over de kosten van een dergelijke implementatie.

Vragen over ERP

1Wat is een ERP systeem?
ERP staat voor Enterprise Resource Planning en brengt al je bedrijfsprocessen onder in één systeem.
2Waarvoor gebruik ik een ERP systeem?
Met een ERP systeem digitaliseer je je bedrijfsprocessen met als doel meer overzicht en inzicht te creëren. Het soepel en zo efficiënt mogelijk laten verlopen van verschillende processen binnen je bedrijf is het uiteindelijke doel.