Stappenplan ERP implementatie voor klein en middelgroot MKB

Implementatie stappen


ICT GO


Bij de aanschaf van een Business Central licentie moet de software ook op een goede manier worden geïmplementeerd. Hier helpen wij bij, zodat jij de garantie hebt op een goed werkend systeem. Het stappenplan voor de implementatie van Business Central noemen wij ‘ICT GO’ en bestaat uit 4 belangrijke stappen. Bij de implementatie krijg je de vrijheid om zelf te bepalen hoe intensief je begeleid wilt worden. Zo kun je de implementatie van Business Central deels zelf doen of juist volledig door ons laten doen. Jij bepaalt: een zelfstandige implementatie, een begeleide implementatie of een intensief begeleide implementatie waarbij wij je (bijna) al het werk uit handen nemen.I nrichting

Deze stap van de implementatie zit standaard in elk implementatie pakket. Zo waarborgen wij de kwaliteit van de inrichting .

Dit onderdeel zit standaard in elk implementatiepakket en wordt altijd door ons gedaan. Zo kunnen wij de kwaliteit van de inrichting waarborgen. Aan de hand van een korte analyse bepalen wij samen met jou de beste inrichting van het systeem. Zo kun jij maximaal rendement halen uit Dynamics 365 Business Central! Een systeem als Business Central kent tientallen, zo niet honderden velden en tabellen die gevuld moeten worden om het systeem optimaal te gebruiken. Dit zijn eenvoudige zaken als bedrijfsgegevens, maar ook de inrichting van het grootboek, de bepaling van de voorraadwaarde, de btw-aangifte etc.


C onversie


Deze stap kun je zelf doen of is soms niet nodig. Als je dit liever aan ons overlaat, prima, dan regelen wij de conversie voor je. Bij de conversie wordt er data vanuit een andere omgeving overgezet naar de nieuwe Business Central omgeving. Denk hierbij aan klant-, leveranciers- en artikelgegevens. In meer complexe omgevingen kan het ook gaan om de voorraadstand en openstaande facturen.


T rain & Test

Deze stap van de implementatie zit standaard in elk implementatie pakket. Zo waarborgen wij de kwaliteit van de inrichting .

Training is een verplicht onderdeel bij elke implementatie. Zo waarborgen wij de kwaliteit voor een optimaal gebruik. Het opbouwen van kennis bij de gebruikers van het systeem is een belangrijke stap voor een succesvol gebruik van Business Central. Zonder voldoende kennis kan het systeem niet optimaal gebruikt worden. En foutief gebruik leidt tot irritatie en frustratie. In deze stap geven wij training aan de gebruikers, waarna zij zo slim en efficiënt mogelijk kunnen werken.

Het testen van het systeem kan zelf worden gedaan. Maar indien gewenst kunnen wij ook de testwerkzaamheden doen of begeleiden. In deze stap wordt de dagelijkse procesgang getest, en bepaald of het systeem klaar is voor go-live. Denk hierbij aan het facturatieproces, de inkoop, het voorraadbeheer etc. Wij willen er zeker van zijn dat alles werkt zoals gepland en dat de documenten die uit het systeem komen, zoals een factuur, offerte of orderbevestiging, kloppen.


GO live


Het systeem is getest en alles werkt zoals bedacht. Wil je veel ondersteuning bij de go-live of vertrouw je op de eigen mensen en goede voorbereiding? Jij bepaalt hoeveel ondersteuning nodig is bij de voorbereiding op de go-live en de dagen na de go-live.

Direct iets aan ons vragen?